Ima samo 20 godina

Verona odredila cijenu Albancu za kojim ludi Evropa

Edmir Škorić

Defanzivac Verone Marash Kumbulla (20) na meti je mnogih klubova, a sada je njegov klub odredio cijenu po kojoj može da ode.

Član Serije A svjestan je da u svojim redovima ima "kapitalca", a 20-godišnji defanzivac na meti je Leipziga, PSG-a, Evertona, Tottenhama, Eintrachtra, Lazija, Fiorentine, Manchester Uniteda, Napolija, Intera i Chelseaja...

Svi oni morat će, ako žele Kumbullu, platiti Veroni 25 miliona eura.

"Njegova je vrijednost više od toga. Govorimo o velikom stoperu koji je imao izvanrednu sezonu, posebno za svoju dob. Imat će puno ponuda na stolu, ali rano je govoriti o brojkama. Čast nam je što smo razvili takvog igrača kroz našu omladinsku akademiju", kazao je direktor kluba Tony D'Amico za Sky Sport Italiju.

Kumbulla je u Seriji A do prekida sezone odigrao 18 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.