Thomas Muller sakupio 17 asistencija

Da su tribine Allianz Arene bile pune, svi bi ustali da aplaudiraju "kralju"

Edmir Škorić

Iskusni njemački napadač briljirao je u prvih 45 minuta meča Bayern - Eintracht Frankfurt.

Bavaraci su na odmor otišli s prednošću od dva gola, a za to je najzaslužniji "vječiti dječak njemačkog nogometa", koji je u 17. minuti asistirao Leonu Goretzki, a zatim sam pogodio u 41. minuti.

Sa sedam golova ove sezone pomaže Bayernu da održi prednost od četiri boda (ukoliko se ne desi neki preokret u drugom dijelu, op.a), ali oči bode brojka pored - asistencije. Čak 17 ove sezone u Bundesligi sakupio je Muller.

Po tome je Muller najbolji u Evropi i nijedan drugi igrač, barem u Ligama petica, nema 17 asistencija u ovoj sezoni. Što reći nego - klasa!

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iza Mullera je sada Kevin De Bruyne sa 16 asistencija, Jadon Sancho ima također 16, Angel Di Maria iz PSG-a je sakupio 14, a po 12 Trent Alexander-Arnold, Lionel Messi, Luis Alberto i Christopher Nkunku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.