Bavarci slavili s 5:2

Šampionsko izdanje Bayerna!

Edmir Škorić

U posljednjem današnjem susretu 27. kola njemačke Bundeslige Bayern je savladao Eintracht sa 5:2.

Kako se i očekivalo, duel na praznoj Allianz-Areni donio je pravu golijadu, a zanimljivo da je nadmašen i učinak sa prethodna dva meča ovih rivala kada je bilo 5:1 (jednom za Eintracht, jednom za Bayern).

Sada su gledatelji putem malih ekrana mogli da uživaju u čak sedam golova, od čega je pet završilo u mreži slabašnog Eintrachta, dok je Bayern pokazao da je sazrio za novu titulu, iako je činjenica da je Borussia Dortmund istakla ozbiljnu kandidaturu za prvo mjesto i u prethodna dva gostujuća meča lako osvojila šest bodova.

Ipak, Bayern je i dalje, sedam kola prije kraja, u prednosti od četiri boda i pitanje je može li ovakav tim neko da zaustavi u Bundesligi. Što se tiče današnjeg meča, Bayern je pogocima Goretzke i Mullera imao 2:0 na poluvremenu.

Fantastični Lewandowski je na otvaranju drugog dijela povisio na 3:0, no onda neočekivano gosti u tri minute, zahvaljujući golovima Hintereggera, stižu do 3:2. U Bayernu su shvatili da je svako opuštanje nedopustivo, pa su zabili još dva gola.

Prov Davies u 61. minuti koristi greške gostujuće odbrane, da bi Hinteregger još jednom zatresao mrežu, ali na njegovu žalost, u 74. minuti je to bila vlastita mreža.

Završeno je rezultatom 5:2, Bayernova impresivna serija se nastavlja, a naredni meč donosi sepktakl u Dortmundu i to već u utorak. Tamo će se sastati Borussia i Bayern...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.