Poljakinja potpisala za Wolfsburg

Odbila Real i otišla u Njemačku: "Da potpišem za klub samo da bi svi pisali o meni? Ne!"

Edmir Škorić

Poljska golmanka Katarzyna Kiderzynek (29) odbila je Real Madrid i potpisala za Wolfsburg.

Ona je poljska reprezentativka i nakon dugogodišnjeg igranja u PSG-u, odlučila je da potpiše za Wolfsburg, mada je imala priliku da zaigra u slavnom Real Madridu.

"Real? Ne biram klub na osnovu imena, niti me zanima marketing. Da potpišem za Real samo kako bi svi pisali o meni? Ne!" Gladna sam naslova i izuzev Barcelone, Lyona i Wolfsburga, malo je ekipa koje vam garantuju mjesto u Ligi prvaka. Zato sam potražila novu avanturu", kazala je Katarzyna.

U Parizu nije osvojila nijedan naslov Lige prvaka, pa vjeruje da će to uspjeti u dresu njemačkog kluba. Ona je s Wolfsburgom potpisala ugovor do 2023. godine, potvrdio je i klub danas na Twitteru.

"Ne smatram se popularnom i slavnom, ali u okviru ženskog nogometa mislim da imam visoku reputaciju i moja želja je da postanem najbolja na svijetu, zato sam došla u Wolfsburg", poručuje Poljakinja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.