Smatra da je zdrav

Khabib Nurmagomedov odbio da se testira na COVID-19!

Edmir Škorić

UFC-ov prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov odbio je testirati se na koronavirus.

Podsjetimo da se 57-godišnji Abdulmanap, otac i trener Khabiba Nurmagomedova, nalazio u bolnici u Moskvi i u teškom je stanju, a prethodno je objavljeno da je zaražen koronavirusom.

Khabibu je ponuđeno da prođe cjelovit pregled i odradi testiranja na COVID-19, ali on je to odbio, tražeći da svu pažnju posveti svom ocu.

I dok je njegov otac u komi, Khabib ističe da je zdrav, da ne osjeća nikakve simptome i da mu je jedina briga hoće li mu otac na kraju preživjeti iako je već neko vrijeme u komi, a u međuvremenu mu je operisano srce jer je imao srčani udar.

On je 25. aprila hospitaliziran u Mahačkali u bolnici, ali je odmah prevezen za Moskvu jer je bilo evidentno da ima jaku upalu pluća i da mu je zdravstveno stanje itekako kritično.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.