Hoće li Tuzla City uspjeti zadržati kapitena?

Edmir Škorić

S krajem juna, mnogi kvalitetni igrači ostat će bez ugovora, a među njima i kapiten FK Tuzla City Samir Efendić.

Efendić je do 30. juna ove godine ugovorom vezan za ekipu Tuzle City, a saznajemo da je u međuvremenu obavio razgovor sa predsjednikom Azmirom Husićem i, neslužbeno, dogovor još nije postignut, međutim to ne znači da neće biti u narednim danima.

Naravno, s obzirom da se radi o jednom od najboljih desnih bočnih u ligi, nije nikakvo čudo da i drugi klubovi čekaju rasplet situacije, no Tuzlaci će sasvim sigurno uraditi sve da zadrže svog kapitena koji je standardan u prvih 11.

Efendić je u Tuzlu stigao još u ljeto 2017. godine iz gradskog rivala Slobode, a prethodno je igrao i za Bratstvo Gračanicu.

Ove sezone je upisao 17 premijerligaških nastupa do prekida iste i smatra se jednim od najspremnijih igrača na domaćoj sceni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.