Foto - EPA

Samo tri pobjede u 22 meča

Surova statistika za domaće ekipe u Bundesligi: Gdje je problem?

Midhat Šljivak

Njemačka Bundesliga prva je od velikih liga koja se vratila nakon pandemije koronavirusa.

Fudbal u Njemačkoj nastavljen je uz ozbiljne mjere zaštite, ali je povratak vrhunskog fudbala obradovao apsolutno sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari u čitavom svijetu.

Nažalost, navijača na tribinama neće biti još određeno vrijeme, a njihovo odsustvo je po svemu sudeći napravilo ozbiljan problem za domaće timove koji po povratku na teren zaista rijetko pobjeđuju.

U do sada odigrane 22 utakmice domaće ekipe su slavile u samo tri, a gosti čak u 12 odigranih susreta. Sedam ih je ukupno završeno neriješenim ishodom i tako se može sasvim sigurno tvrditi da domaći teren bez prisustva gledatelja ne donosi nikakvu prednost.

Jedine ekipe koje su u dosadašnjim utakmicama upisale pobjede na domaćem terenu su u 26. kolu Borussia protiv Schalkea (4:0), te u 27. kolu Bayern protiv Eintrachta (5:2) i Hertha protiv gradskog rivala Union Berlina (4:0).

Danas ćemo vidjeti da li će neko od domaćina poboljšati učinak i da li je zaista odsustvo navijača problem za domaće,  a predstoji nam nekoliko zanimljivih utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najviše pažnje svakako privlači duel RB Leipziga i Herthe u kojoj će udarna igla gostiju biti fantastični bh. napadač Vedad Ibišević.

Kladionica Mozzart vam nudi mogućnost klađenja na mnoge događaje Bundeslige, a OVDJE ostavite opkladu baš za meč Lipziga i Herthe

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.