Do kada je rok za Bosnu i Hercegovinu?

Fudbalski savez Rumunije tražio produženje roka - UEFA odobrila

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) spremna je za izuzetnu saradnju s nacionalnim savezima kada je u pitanju odluka o nastavku sezone.

Fudbaleri u nekoliko evropskih liga su se već vratili na terene, u narednom periodu se očekuje i nastavak sezone u mnogim drugim, a za Bosnu i Hercegovinu još uvijek nema ni traga, ni glasa o eventualnim opcijama.

Tako je Fudbalski savez Rumunije je odlučio od UEFA-e tražiti produženje roka za odluku o nastavku prvenstva. Povratni odgovor kojeg su dobili bio je pozitivan.

"UEFA je odobrila prijedlog Fudbalskog savez Rumunije za odlaganje konačne odluke o prvenstvu do 1. juna", saopšteno je iz ovog saveza.

To će rumunski Savez iskoristiti kako bi analizirao medicinske protokole, a plan je da se sezona nastavi od 13. juna. Konačnu odluku će donijeti vlada ove zemlje, no tu ne bi trebalo biti nikakvih problema.

S druge strane u Bosni i Hercegovini niko ništa ne govori. NSBiH već danima unazad šuti i javnost nema pojma o tome do kada se NSBiH treba izjasniti pred UEFA-om o nastavku ili prekidu prvenstva.

UEFA je izuzetno otvorena prema svojim članicama za sve razgovore. Cilj krovne kuće evropskog fudbala je da se većina takmičenja okončaju na zelenom terenu, no NSBiH u javnost ne šalje apsolutno nikakve informacije hoće li i kada bi se prvenstvo moglo nastaviti, niti do kada je rok za konačnu odluku koju treba što prije donijeti pa kakva god bila. 

Klubovi su već odavno u trenažnom procesu i samo se čeka prekid šutnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.