NFSBiH: Na narednoj sjednici ćemo donijeti odluku, u skladu sa UEFA-inom preporukom

Još se čeka odluka o PL BiH

NFSBiH: Na narednoj sjednici ćemo donijeti odluku, u skladu sa UEFA-inom preporukom

Budućnost fudbalske sezone 2019/2020 još uvijek nije poznata, a širu javnost najviše zanima da li će se, kada i kako nastaviti Premijer liga BiH.


Naime, iz NFSBiH je upravo poručeno da će odluka o takmičenjima PL BiH biti donijeta na narednoj sjednici Izvršnog odbora, mada nije precizirano kada će se ista održati.

Kratko saopštenje NFSBiH prenosimo u cjelosti:

"S obzirom na to da je sjednica Izvršnog odbora UEFA prolongirana za 17. 06. 2020. godine, produžen je i rok do kojeg nacionalne asocijacije trebaju dostaviti prijedloge o eventualnom nastavku svojih takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Savez je preuzeo sve aktivnosti u cilju pravovremenog odgovora na UEFA-in zahtjev za dostavu konačne odluke.

Izvrsni odbor NS/FS BiH će na svojoj narednoj sjednici donijeti konačnu odluku o takmičenjima PL BIH, a sve u skladu sa rokom koji je propisala UEFA u svom posljednjem dopisu NS/FS BiH."

Top Komentari

magistar
Iz Saveza su rekli da je uslov nastavka lige saglasnost oba Staba za vanredne situacije a krajnji datum 25. maj. Danas je 25. maj, ni jedan Stab nije dao pismenu saglasnost a kamoli oba, Stab RS nece dati najmanje do 1. jula. Liga Republike Srpske i Federacije su prekinute. Liga BiH ima klubove koji su zadovoljni i koji nisu zadovoljni tabelom ali valjda Savez i vlast odlucuje a ne pojedinci i klubovi.
1 6
Fareus1921
Napravili ste 10 sjednica niste ništa skoro poduzeli
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije