Nekada nastupao za Real Madrid

Čovjek koji još u snovima proganja Olivera Kahna: Kako danas izgleda Geremi Njitap

Admin Čaušević

Iako nije nastupio u finalu Lige prvaka Geremi Njitap je jedan od najzaslužnijih igrača zašto je Real 2002. godine postao prvak Evrope. 

Kamerunski univerzalac je u Realu proveo tri godine. Nije se previše naigrao, ali je bez obzira na to uspio ući u historiju Kraljeva.

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Bayern - Real Geremi je na Olimpijskom stadionu u Minhenu savladao Olivera Kahna koji je tom prilikom mogao i bolje reagovati.

Bayern je taj meč na kraju dobio s 2:1, ali se na kraju Germijev gol ispostavio ključnim jer su Kraljevi na stadionu Santiago Bernabeu slavili s 2:0 i prošli dalje.

U finalu su bili bolji od Bayer Leverkusena, a interesantno Geremi na Hampden parku nije bio ni na klupi. Nakon toga otišao je u Middlesbrough na posudbu. Jose Mourinho ga je doveo u Chelsea 2003. gdje je osvojio niz trofeja.

Nakon što je okačio kopačke o klin 2011. godine nakon avanture u grčkoj Larisi Geremi je ostao u svijetu fudbala gdje je i danas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno obnaša funkciju potpredsjednika organizacije FIFPro i jedan je od najzaslužnijih zašto fudbaleri danas imaju mnogo veća prava i zaštićeniji su nego ranije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.