Foto - EPA

Profesor potpuno izgubio kompas

"Neka vam Messi i Ronaldo pronađu vakcinu, mi zarađujemo 1.500 eura mjesečno"

Midhat Šljivak

Slovenački naučnik Borut Štrukelj izazvao je veliku pažnju gostujući u programu jedne televizije.

Profesor biotehnologije na univerzitetu u Ljubljani je govorio o pronalasku vakcine za koronavirus, pa je odlučio da žestoko kritikuje činjenicu da profesori i naučnici nisu dovoljno plaćeni.

U jednom trenutku profesor je izgubio kompas i počeo je pričati o platama naučnika i fudbalera. Na kraju je poručio 'da fudbaleri nađu vakcinu ako već toliko zarađuju".

"Prosječna plata naučnika u Evropi je 1.500 eura mjesečno. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo u tom periodu zarade više od milion eura, a vi očekujete vakcinu od naučnika. Zašto vam je onda fudbaleri ne nađu", rekao je profesor Štrukelj.

Ovakve riječi su nedavno bile dodijeljene i španskoj ministrici zdravlja, ali se ispostavilo da ona to nikada nije rekla, pa je očigledno doktor Štrukelj sam odlučio da stane iza ovih riječi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.