Primjer iz Mađarske

Kako će izgledati utakmice s gledateljima? Navijači na tribinama kao dijelovi slagalice

Admin Čaušević

Pojedine evropske zemlje su dozvolile okupljanje gledatelja na fudbalskim stadionima uz strogo poštovanje distance i razmaka od nekoliko metara. 

Primjer iz Mađarske pokazuje kako će izgledati tribine fudbalskih stadiona u narednom periodu, barem tamo gdje je dozvoljeno okupljanje gledatelja.

Kaposvar je sinoć na domaćem terenu izgubio sa visokih 0:6 od Zalaegerszega, a na stadionu se okupilo oko 500 gledatelja, uglavnom pristalica domaćeg tima.

S obzirom na obavezno poštovanje mjera zaštite i socijalnu distancu centralna tribina stadiona Rakoczi je izgledala poput slagalice.

Navijači su sjedili jedni ispod drugih uz nekoliko proaznih stolica i redova između. Fudbal u vrijeme koronavirusa će donijeti dosta toga novog, a sigurno je da će atmosfera na stadionima biti potpuno drugačija nego u normalnim okolnostima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.