J. Lo i Rodriguez kupuju Metse

Jennifer Lopez postaje šefica poznatog tima u poslu od dvije milijarde dolara

Midhat Šljivak

Poznata pjevačica Jennifer Lopez i njen muž Alex Rodriguez mogli bi uskoro postati vlasnici bejzbol ekipe New York Metsa.

Kako tvrdi New York Post, pop diva i njen muž, nekadašnja bejzbol zvijezda Alex Rodriguez, blizu su toga da postanu vlasnici Metsa i spominje se cifra od dvije milijarde dolara.

Akutelni vlasnici Fred i Jeff Wilpon spremni su da prodaju tim jer su izgubili dosta novca zbog koronavirusa. Međutim, New York Times tvrdi kako su i prethodnih godina gubici bili veliki i vlasnici svim silama žele da prodaju tim.

"Novca imaju. Ponuda će uskoro biti zvanična", rekao je izvor New York Timesa.

Sigurno je to da bi preuzimanje franšize od slavnog para Metsima donijelo drastično povećanje sponzorskih ugovora i nema dileme da bi svojim potezima uspjeli izvući tim iz krize.

Rodriguez je nekadašnja zvijezda MLB-a. Dobro poznaje situaciju u ligi, a nekada je uspješno nosio dres gradskih rivala Yankeesa, kao i Seattle Marinersa i Texas Rangersa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.