Franjić i Kvesić napustili Pecaru

Široki Brijeg potvrdio odlazak dvojice fudbalera

Admin Čaušević

Petar Franjić i Josip Kvesić naredne takmičarske godine neće nositi dres Širokog Brijega, potvrdio je to klub s Pecare. 

Franjiću i Kvesiću su istekli ugovori. Kako nije došlo da nastavka saradanje obojica su slobodni u izboru nove sredine.

Franjić (29) u sezoni 2019/20. odigrao je za Široki 11 utakmica i postigao jedan gol. Franjić je, inače, na Pecaru stigao u oktobru 2018. godine, a i u prethodnoj sezoni imao je sličan učinak kao u ovoj – 11 utakmica i dva gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Saradnja okončana i s Kvesićem (30) koji je u sezoni 2019/20. u 15 navrata nosio dres Širokog Brijega i jednom bio strijelac. Za Široki je odigrao ukupno 37 utakmica u zadnje tri sezone na kojima je tri puta zatresao protivničku mrežu.

Inače, Kvesić je provjereno premijerligaško ime i ostaje da se vidi gdje će nastaviti karijeru, dok je Franjić ranije uglavnom igrao u Hrvatskoj i Sloveniji. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.