Nakon što je fizički napadnut

Čolak oprostio Grezdi: Potraži pomoć stručnjaka...

Rijeka je sinoć s 3:2 pobijedila Osijek na Rujevici i plasirala se u finale Hrvatskog kupa.

Polufinale je bilo više nego zanimljivo, jer su Riječani do pobjede došli nakon što su prethodno gubili 0:2, a sve ono što se dešavalo na terenu na kraju je palo u drugi plan. Zahvaljujući Erosu Grezdi.

Fudbaler Osijeka se, naime, nakon utakmice divljački sjurio prema napadaču Rijeke Antoniju Čolaku i potom ga udario šakom u glavu, zbog čega je morala intervenisati i policija, a za skandalozni potez pravdao se riječima da je vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

U međuvremenu Grezda se ispričao Čolaku, koji je, s druge strane, prihvatio ispriku i svom rivalu dao savjet...

''Žao mi je što je došlo do spomenutog incidenta jer s Grezdom i igračima Osijeka, na terenu i izvan njega, nisam imao nikakvih problema. Na terenu vladaju emocije, a van terena pružimo si ruke i svi smo sportski prijatelji. Kada sam pomislio da je fizički napad najgore što se dogodilo, pročitao sam laži izrečene danas u priopćenju objavljenom na službenoj stranici Osijeka u kojem me se proziva za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi koje se nije dogodilo i nema veze s istinom", rekao je Čolak, pa dodao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ovim putem poručujem mu da mu opraštam, a za njegovo dobro nadam se da će potražiti pomoć stručnjaka jer koliko su me informirali, ovo mu nije bio prvi incident takve prirode. Drago mi je da sam ostao smiren u toj situaciji jer ne odobravam nikakvo nasilje i bila bi kriva poruka svim mladima, kojima smo mi fudbaleri uzor, da sam uzvratio na bilo koji način."

Za nesportski potez Grezdi prijeti zabranja igranja do dvije godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.