Mahmić je pokazao da je jedan od najvećih talenata u svome uzrastu u BiH, a hoće li napustiti Čelik i nastaviti karijeru u nekom drugom klubu bit će poznato u narednom periodu

Ušao u historiju kluba s Bilinog polja

Gdje će karijeru nastaviti najveća nada zeničkog Čelika?

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik naredne sezone neće igrati u Premijer ligi. Takmičarska komisija N/FSBiH je donijela odluku o prekidu prvenstva u kojem će društvo napustiti dvije posljednje ekipe, Čelik i Zvijezda 09. Ovu odluku kasnije je potvrdio i Izvršni odbor N/FSBiH, te je bilo jasno da će Zeničani po prvi puta od stjecanja nezavisnosti BiH, igrati u nižem rangu.

Još nije poznato hoće li Zeničani narednu sezonu igrati u 1.ligi FBiH ili će zbog velikih dugova ipak krenuti od kantonalne lige, te postepeno sanirati dugove i praviti klub koji će se u dogledno vrijeme vratiti gdje i pripada.

Ono što je izvjesno da će veliki broj nogometaša napustiti Čelik ovog ljeta. Pojedinci su već najavili svoj odlazak, a svakako da će biti najviše pažnje oko toga, gdje će najveća zenička nada posljednjih godina nastaviti svoju karijeru.

Azur Mahmić ušao je u historiju NK Čelik kao jedan od pet najmlađih igrača koji su debitovali za seniorski tim kluba. Azur je u utakmici protiv Radnika na Bilinom polju odigrao cijelu utakmicu na visokom nivou, te je pokazao da je pred njime velika budućnost. Već u narednom kolu protiv Slobode ušao je u igru u drugom poluvremenu, te je asistirao za jedini gol Zeničana u toj utakmici čime je još jednom pokazao da se na njega već može ozbiljno računati u seniorskom pogonu, iako je po godištu još kadet.

Nakon tih utakmica klub s Bilinog polja ga je nagradio s trogodišnjim ugovorom, odnosno do ljeta 2023. godine. Ipak kako trenutno stvari stoje, ovaj će nogometaš morati napustiti Zenicu i svoj matični klub radi daljeg usavršavanja i napredovanja, jer je teško očekivati da jedan od najvećih talenata u svome godištu u BiH, te nogometaš koji je već debitovao za seniore u Premijer ligi ostane u klubu, koji bi naredne sezone mogao igrati u najnižem rangu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gdje će mladi 17-godišnji defanzivac nastaviti karijeru sigurno da će biti poznato u narednom periodu, a nema sumnje da će ovaj nogometaš imati dosta ponuda i opcija za dalju karijeru i napredovanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.