Samo pet klubova testiralo igrače prije početka trenažnog procesa

Na kraju je sezona prekinuta

Samo pet klubova testiralo igrače prije početka trenažnog procesa

U ponedjeljak je fudbalska sezona u BiH i zvanično završena, a zatečeno stanje na tabelama proglašeno je konačnim.

Tako je nova titula otišla u ruke Sarajeva, dok su u niži rang poslani Zvijezda 09 i NK Čelik.

Odluka je donijeta nakon par mjeseci "natezanja" iako se i ranije po signalima koji su stizali iz saveza i klubova moglo zaključiti da se sezona Premijer lige BiH, suspendovana zbog pandemije novog koronavirusa, neće odigrati do kraja na terenu.

Danas je NFSBiH izdao saopštenje o svojim, ali i aktivnostima klubova u proteklom periodu, za vrijeme trajanja prekida.

Iz NFSBiH su otkrili i da je samo pet klubova prije početka trenažnog procesa testiralo svoje igrače na Covid-19, što je bila preporuka. Podsjetimo, u nekim evropskih zemljama su testovi bili uslov da se uopšte počne sa treninzima, makar i individualnim.

Prema saopštenju NFSBiH, igrače su prije starta treninga testirali FK Sarajevo, HŠK Zrinjski, FK Tuzla City, NK Čelik i FK Sloboda.

Vrijedi izdvojiti još nekoliko stavki iz posljednjeg saopštenja NFSBiH.

Tako se navodi da je 9 od 12 klubova PL zvanično bilo za nastavak, dok je njih 8 od 12 bilo za nastavak takmičenja isključivo bez promjene važeći propozicija (preostalih 11 kola i 4 utakmice Kupa). Devet klubova se međutim izjasnilo da se sezona može nastaviti najkasnije 7. juna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Samo jedan klub je tokom pauze dostavio alternativni prijedlog za nastavak sezone, to je bio Željezničar, a isti su u potpunosti podržali Tuzla City i Široki Brijeg, dok je Velež to učinio djelimično.

Također, NFSBiH je istakao da je šest klubova dostavilo planove za organizaciju utakmica s aspekta epidemološko-zdravstvene zaštite učesnika, dok su "svi stadioni zadovoljavaju sanitarno-epidemiološke uslove za organizaciju utakmica sa prostornog aspekta, ali nijedan stadion nije u cijelosti sadržajno osigurao uslove (sanitarna sredstva, dezinfekcioni materijal, itd)".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Denchi
I tako zeljo nikog ne testira iako im je predsjednik bio medju prvima zarazen koronavirusom??? Neodgovorno, amaterski, bas kao i klub mu....
12 2
Bit ce gusto bit ce 0:2
Mrs ..bo vam testiranje materesine.Kome i zasto da se poduzima bilo sto sto ovaj odvratni savez nalozi,kad su unaprijed donijeli sve odluke.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi