Navodno je odlučeno

Mečevi La Lige se neće odgađati ako se otkriju pozitivni slučajevi u ekipama

Sezona 2019/2020 španske La Lige se zvanično nastavila, utakmicom Seville i Betisa koja je upravo u toku.

A Cadena Cope nešto pred početak meča donosi tvrdnju da se utakmice neće odgađati ukoliko igrač iz nekog od timova koji trebaju odmjeriti snage bude pozitivan na novi koronavirus - što je navodno bila mogućnost o kojoj se razmišljalo.

Ukoliko neki igrač ili član klupskog osoblja bude pozitivan na koronavirus pred utakmicu, odmah će biti poslan u izolaciju, a raspored utakmica tima neće trpiti promjene.

Ono što će se navodno dešavati u slučaju pojave pozitivnih slučajeva jeste da će se svi igrači koji su bili u kontaktu sa zaraženim testirati prvom prilikom - prije i poslije utakmica.

Inače, La Liga se večeras vratila nakon 93 dana pauze zbog pandemije novog koronavirusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.