Ugovor otkupljen

Fudbaler Real Madrida prešao u Valladolid

Štoper Real Madrida Javi Sanchez ostat će u Valladolidu jer je ova ekipa otkupila njegov ugovor. 

On je na posudbi u Valladolidu od prošlog ljeta, a klub je odlučio da otkupi njegov ugovor i neće se vratiti na Santiago Bernabeu stadion.

23-godišnji Sanchez je ove sezone dobio samo dvije minute u La Ligi i to prije nekoliko dana protiv Leganesa. Razlog neigranja je teška povreda stopala koja ga je od terena odvojila na čak pet mjeseci.

Sanchez je kao osmogodišnji dječak počeo karijeru u Akademiji Reala i za klub je ukupno upisao pet seniorskih utakmica.

Za kraj samo dodajmo kako njegov Valladolid gotovo sigurno neće imati problema da ostane u La Ligi jer trenutno ima sedam bodova više od opasne zone. U narednom kolu ovaj tim igra kući protiv Celte Vigo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.