Sloboda Zeničanima čestitala rođendan

S Tušnja poslali poruku Čeliku: "Izroni starČe za one što te vole..."

Edmir Škorić

NK Čelik danas slavi 75. rođendan, ali je suočen sa najgorim scenarijom i izbacivanjem u Prvu ligu Federacije BiH.

Odlukom Takmičarske komisije da prekine sezonu zbog pandemije koronavirusa, najviše su pogođeni Čelik i Zvijezda 09, koji sele u niže rangove zbog najlošijeg plasmana na tabeli.

Sada se aktualizirala priča o mogućoj promjeni odluke, proširenju lige na 14 klubova što bi značilo ostanak Čelika i Zvijezde, ali sve i da se to desi, Zeničanima neće biti dovoljno jer nisu dobili licencu za igranje u Premijer ligi u sezoni 2020/21.

I dok se suočava s gomilom vlastitih problema, zenički premijerligaš slavi 75 godina od nastanka, a na adresu Bilinog polja stigle su i mnoge poruke podrške.

"Izroni starČe za one što te vole! Sretan 75. rođendan!", objavila je FK Sloboda na zvaničnom Instagram profilu i tako se na neki način solidarisala sa "bratom po boji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.