Postavljen rekord

Je li neko vidio 'munju' u Bremenu? Sprint Daviesa za historiju!

Edmir Škorić

Mladi kanadski bek Alphonso Davies ispostavlja se kao jedna od najboljih investicija Bayerna posljednjih nekoliko godina.

Davies je još 2018. godine iz Vancouvera stigao u Bayern. Trenirao je s ekipom Bavaraca mjesecima, a u januaru 2019. godine i zvanično je postao tim njemačkog šampiuona.

Tada je ovaj krilni fudbaler navodno plaćen 10 miliona eura i smatra se najvećim talentom koji se pojavio u MLS-u i Kanadi. A sada vidimo i zašto je to tako...

U Bayernu igra uglavnom na poziciji lijevog beka i ove sezone je impresionirao nastupima, a njegov najveći adut je zapravo njegova brzina. Večeras je u Bremenu srušio rekord Bundeslige, barem od sezone 2013/14, od kada je počelo prikupljanje takvih podataka.

On je, naime, u jednom trenutku dosegao brzinu od 36.51 km/h i tako je potvrdio da je najbrži igrač u Bundesligi. Inače, Bayern ima 1:0 u Bremenu (gol Lewandowskog) i ukoliko pobijedi, osigurat će novu titulu još večeras, dva kola prije kraja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.