Kakva zvijer na golu Bavaraca

Ovom spektakularnom odbranom u 90. minuti Neuer je Bayernu osigurao titulu

Edmir Škorić

Fudbaleri Bayerna su pobjedom u Bremenu nad Werderom (1:0) osigurali 30. titulu u Njemačkoj.

Dva kola prije kraja Bavarci su osigurali novu titulu i tako produžili svoju višegodišnju dominaciju nad rivalima u Njemačkoj.

Gol odluke večeras je postigao nevjerovatni Robert Lewandowski i Poljak je sada na 31 golu u prvenstvu, ali ipak moglo bi se reći da je ključna bila odbrana Manuela Neuera u 90. minuti.

Yuya Osako je glavom šutirao, Neuer se bacio i vrhovima prstiju uspio da zaustavi njegov udarac. Pokazao je još jednom zašto se smatra jednim od najboljih golmana na svijetu i zašto se Bayern toliko trudi da ga zadrži.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.