Ostaje na Koševu

Elvis Džafić produžio ugovor sa FK Sarajevo

Endin Čaušević

Ekipa FK Sarajevo počela je u ponedjeljak pripreme za novu sezonu.

Bordo klub 1. avgusta očekuje početak Premijer lige, a 27. avgusta će igrati prvo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Na Koševu se vrijedno radi kada je u pitanju sklapanje igračkog kadra. Nova pojačanje se tek očekuju, a u klubu rade na produženju ugovora s igračima kojima je završavala saradnja.

Nakon što su danas Dupovac i Oremuš produžili ugovore isto je uradio i golman Elvis Džafić. On je sa Sarajevom produžio ugovor na godinu dana uz mogućnost da isti produži i narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Velika je čast biti dio kluba kao što je FK Sarajevo, ovdje sam već dvije godine i imam samo riječi hvale kada su u pitanju ovaj klub i njegovi navijači. Drago mi je da smo dogovorili nastavak saradnje i nadam se da ćemo nastaviti da nižemo uspjehe i dobre rezultate", rekao je Džafić.

Ovaj 29-godišnji golman u Sarajevo je stigao na ljeto 2018. godine iz Triglava, a u dresu bordo kluba u prethodne dvije godine branio je na tek četiri utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.