FK Sarajevo bi mogao biti prinuđen da igra u Zenici: Stadion Koševo neuslovan za evropske mečeve

Meč kvalifikacija za LP na rasporedu 18. ili 19. avgusta

FK Sarajevo bi mogao biti prinuđen da igra u Zenici: Stadion Koševo neuslovan za evropske mečeve

E. Čaušević

Bh. klubovi koji će predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropsku ligu danas su saznali kalendar mečeva koji je UEFA objavila.

FK Sarajevo će predstavljati BiH u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a zanimljivo je da će se igrati samo jedna utakmica, te da će domaćin biti odlučen žrijebom.

Mečevi prvog kola kvalifikacija za LP igraju se 18. i 19. avgusta. Sarajevo će na žrijebu saznati ime protivnika, te da li će na domaćem terenu igrati ovaj meč 18. ili 19. avgusta.

FK Sarajevo se nakon odluke UEFA-e oglasio na zvaničnoj stranici, te su poručili da je stadion Koševo i dalje neuslovan za mečeve evropskih takmičenja, te u slučaju da budu domaćini svoj meč će najvjerovatnije igrati na Bilinom polju u Zenici.

Saopštenje bordo kluba prenosimo vam u cjelosti.

"Današnjom odlukom UEFE jasno je da su preostala samo 44 radna dana do učešća predstavnika glavnog grada Bosne i Hercegovine u Ligi prvaka, a neki od radova na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase još uvijek nisu ni započeli.

Napominjemo da je stadion izuzetno neuslovan, sa oronulom okolinom, neuslovnim mjestima za gledaoce, te brojnim drugim nedostacima. Stadion ne ispunjava uslove za UEFA kategoriju 3 koja je obavezna za odigravanje utakmica od trećeg pretkola evropskih takmičenja.

Prema UEFA-i da bi stadion zadovoljio uslove potrebne za kategoriju 3, na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase neophodno je postaviti grijače na terenu, obezbijediti radne sobe za medije i fotoreportere, proširiti platformu za TV kamere, te izvršiti modernizaciju sjedišta za medije.

Također, golim okom svaki posjetilac može da vidi brojne druge nedostatke u vidu odlomljenih betonskih dijela, neokrečenih vanjskih i unutrašnjih prostora, prljavih tribina sa komadima smeća koji godinama trunu u procjepima i pukotinama stadiona...

Prethodno navedeno je potrebno sanirati i popraviti radi građana ovog grada i Općine Centar, jer oni ne zaslužuju poniženje gledanja utakmica Evropske lige i domaćih takmičenja pored komada odvaljenog betona ili smeća.

Obzirom na usporen tempo odvijanja radova, birokratske i druge komplikacije koje se javljaju svakodnevno, FK Sarajevo izražava zabrinutost da obećanja predstavnika nadležnih institucija neće biti ispunjena, te da će još jednom, najveći gubitnici biti navijači i grad Sarajevo, a posebno FK Sarajevo kao jedini redovni korisnik stadiona koji plaća visoku cijenu najma stadiona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U slučaju da stanje ostane isto FK Sarajevo će biti prinuđen da utakmice najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi igra u Zenici, kojoj se još jednom zahvaljuje na sjajnom domaćinstvu prošle godine.

Fudbalski klub Sarajevo još jednom apeluje na sve nadležne organe, te širu javnost da se problematika neuslovnosti Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase shvati ozbiljno, te da se navijačima osigura siguran i čist stadion"

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1580563401
Ne treba vam dat prismridit nasoj svetinji hajte u gabelu u stanisice u listicu pa igrajte pozz
11 3
Dino69
Dat cemo vam da igrate na grbavici al pod uslovom da se ne obrukate puno
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti