2. Bundesliga, 32. kolo

Arminia slavi, Dynamo Dresdenu ostale samo teoretske šanse za opstanak

Arminia Bielefeld je danas imala šansu da potvrdi prvo mjesto u Cvajti, dva kola prije kraja, i plasman u Bundesligu - i iskoristila je.

Trebala je Arminiji pobjeda na domaćem terenu protiv Darmstadta u meču 32. kola, a do iste je došla s minimalnih 1:0, pa je slavlje tima iz Bielefelda moglo početi.

Jedini gol na utakmici viđen je u 52. minuti kada je Prietti lijepo pogodio glavom.

Odigran je večeras i meč između Holstein Kiela i Dynamo Dresdena.

Domaći Holstein Kiel je slavio pobjedu od 2:0 protiv Dynama koji je zbog crvenog kartona Mullera od 39. minute igrao sa igračem manje.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Poveli su domaći preko Iyohe u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela, da bi konačnih 2:0 postavio Lauberbach deset minuta prije kraja.

Dynamo je ostao zakucan za dno tabele sa 28 bodova i sada ima tek teoretske šanse za opstanak u Cvajti. Potrebne su Dynamu dvije pobjede iz dva preostala meča, te kiksevi Wehena i (ili) Karlsruhera. Trenutno 16. poziciju, koja vodi u razigravanje, drži Karlsruher sa 33 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.