Oslonac domaći i perspetivni nogometaši

Trojac i zvanično napustio FK Sloboda

Samir Mlaćo

Amer Bekić, Nikola Lakić i Semir Smajlgaić u narednoj sezoni neće nastupati za Slobodu.

 Nakon sezone provedene u Slobodi Lakić i Bekić, te nakon dvije odigrane utakmice Smajlagića, nije postignut dogovor o produžetku sradnje.

Amer Bekić je odigrao dvanaest utakmica, postigao je sedam golova i ostvario jednu asistenciju. Nikola Lakić je na golu Slobode bio na 19 utakmica. Primio je 33 gola, a mrežu netaknutom je sačuvao tri puta. Semir Smajlagić sa ekipom Slobode će trenirati narednih mjesec dana do povratka u Sloveniju, a u dresu Slobode je odigrao svega dvije utakmice, bez učinka, s obzirom da je došao na zimskoj pauzi.

Tuzlaci su saopštili da će oslonac biti domaći i perspektivni nogometaši.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od momenta dolaska nove Uprave, temelj razvoja kluba su bili mladi i perspektivni domaći fudbaleri. U tom pravcu klub ide i danas. Nedavno su ugovori potpisani sa šest prošlosezonskih juniora, a za reprezentativna okupljanja u proteklih mjesec dana pozive je dobilo osam Slobodinih fudbalera. Kroz historiju je poznato i to da je Slobodina škola fudbala jedna od najjačih, međutim veliki broj njih nikad nisu dobili pravu priliku", istakli su iz FK Sloboda.

Sloboda sa pripremama starta sutra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.