Nakon večerašnjeg poraza Hajduka

Dinamo Zagreb 21. put prvak Hrvatske!

Nakon večerašnje pobede Lokomotive Zagreb protiv Hajduka Dinamo Zagreb je postao novi/stari prvak Hrvatske. 

Iako su Modri na prag titule došli davnih dana, večeras su to i matematički ostvarili jer drugoplasirana Lokomotiva sada zaostaje čak 19 bodova što je do kraja šampionata i matematički nemoguće nadoknaditi.

Tako je Dinamo treći put zaredom i 14. put u posljednjih 15 godina osvojio titulu prvaka Hrvatske koja mu je ujedno i 21. titula od osamostaljenja zemlje.

Modri su tokom cijele sezone pokazali najviše i ova titula je sasvim zaslužena što najbolje pokazuje stanje na tabeli.

Naravno, klus s Maksimira će i sljedeće sezone imati ulogu uvjerljivo najvećeg favorita za titulu, ali će veći dio pažnje sigurno opet posvetiti evropskim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.