Odgovor Općini Centar

FK Sarajevo se oglasio: Ne prihvatamo nepotpun Memorandum o razumijevanju

Edmir Škorić

Općina Centar danas je na adresu FK Sarajevo dostavila Memorandum o razumijevanju čiji cilj je definisanje upravljačkih prava Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase.

Članom 2. Memoranduma o razumijevanju Općina se obavezuje da će potpisom ugovora Olimpijski stadion AFH dodijeliti na upravljanje i korištenje klubu po cijeni od 1 KM mjesečno.

Sada su iz bh. prvaka saopštili da su odmah uputili odgovor na Memorandum kako bi se definisala određena pitanja:

- U slučaju preuzimanja vlasništva nad stadionom, da li FK Sarajevo ima potpunu kontrolu nad ulaganjima i infrastrukturnim radovima na stadionu? Koje su dalje obaveze FK Sarajevo?

- Da li ovo znači da Općina Centar namjerava prestati ulagati u stadion?

- O kojem vremenskom okviru upravljanja stadionom se radi?

- Šta će se desiti nakon privođenja objekta krajnjooj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom? Šta to znači za FK Sarajevo?

- Šta se dešava sa trenutno iznajmljenjim prostorima u okviru stadiona - da li ona također prelaze pod upravljanje FK Sarajevo?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



"Danas dostavljeni Memorandum o razumijevanju predstavlja nedovršen dokument kojim nisu definisani odgovori na najvažnija pitanja koja godinama muče Klub, navijače i širu javnost", piše u saopštenju Sarajeva.

Klub je također dostavio dokumente. Ovdje je Memorandum, a pogledajte i odgovor FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.