"Mi smo raja iz Mostara"

Na mostu u Mostaru osvanuo novi grafit, potpisuje ga Red Army

Edmir Škorić, foto: V. Bernadić

Navijački grafiti postala su s vremenom prava umjetnička djela i skoro svaki grad u BiH ima išarana mjesta s oznakama jednog ili više klubova koji pripadaju toj regiji.

Naravno, desit će se također i da grafite u bojama Sarajeva ili Željezničara vidite u Mostaru, Borca u Sarajevu ili Čelika u Tuzli. Sve je to, dakle, "navijačka furka", a Mostar je danas dobio novi "pečat".

Ovaj put grafit su nacrtali navijači FK Velež, članovi popularne grupe Red Army, koji su na jednom od mostova ispisali poruku: "Mi smo raja iz Mostara".

Ovaj grad na Neretvi išaran je raznim grafitima, što navijača Veleža, što navijača Zrinjskog, a čini se da ih ni u budućnosti neće manjkati s obzirom da ulazimo u sezonu u kojoj nas čekaju vjerovatno i nikada interesantniji i ravnopravniji derbiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.