Da li BH Telecom prestaje prenositi Premijer ligu BiH?

Produžen rok za dostavljanje ponuda, uključena i inostrana pravna lica

Da li BH Telecom prestaje prenositi Premijer ligu BiH?

S krajem ove sezone istekao je i aktuelni sponzorski ugovor BH Telekoma i Premijer lige BiH, a ponude za novo sponzorstvo trebale su Fudbalskom savezu BiH biti dostavljene do danas.

Međutim, NFSBiH danas saopštava da je rok za dostavljanje ponuda za zaključenje sponzorskih aranžmana produžen zbog "velikog interesovanja kako domaćih, tako i stranih pravnih lica".

Konkretno radi se o javnom pozivu za dostavljanje pisma namjere i zaključivanje sponzorskog aranžmanu za NFSBiH za Premijer ligu BiH (od 1.7.2020. do 30.6.2023.) i muške A i U-21 reprezentativne selekcije (od 1.1.2021. do 31.12.2023. godine).

Rok za dostavljanje pisma namjere s konceptom prijedloga zajedničke saradnje za zainteresovane domaće i inostrane pravne subjekte sada je 26. juni 2020. godine.

Ugovor o sponzorstvu sa NFSBiH bi obuhvatao slijedeće usluge:

Pružanje reklamno-propagandnih usluga na utakmicama Premijer lige BiH, kao i muških A i U-21 reprezentativnih selekcija

Regulisanje prava prenosa/emitovanja, kao i eksploataciju sadržaja utakmica Premijer lige BiH.

"U svom pismu namjere zainteresovani domaći i inostrani pravni subjekti su obavezni potvrditi da će tokom trajanja ovog ugovora biti sponzori Premijer lige BiH i muške A i U-21 reprezentativne selekcije", stoji u zadnjem saoštenju NFSBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo, u prvom pozivu objavljenom u petak 12. juna, NFSBiH poziva "sve zainteresovane pravne subjekte sa sjedištem na teritoriji Bosne i Hercegovine za dostavljanje pisma namjere i zaključivanje sponzorskog aranžmana", dok je novi poziv nešto drugačiji pa se odnosi na "sve zainteresovane domaće i inostrane pravne subjekte".

Sada se postavlja pitanje da li je sam poziv promijenjen zbog upita i "apela" nekih stranih kompanija da preuzmu sponzorstvo nad Premijer ligom BiH i da li to znači da BH Telecom u budućnosti neće polagati eksluzivna prava na TV prenose domaćeg fudbalskog šampionata?

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Amin, Areni dati neka prenose derbije kola, a BHRT neka nastavi kao i do sada.
7 0
Realist
Nije niko dao ponudu
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi