Foto: EPA

Milioni za gazdu

Mamićev bijeg nije jeftin: Dinamo mu plaća BMW, zaštitare...

Prošle su dvije godine otkako je Zdravko Mamić utočiše pronašao u Bosni i Hercegovini.

Mamić koji je godinama vedrio i oblačio hrvatskim fudbalom osuđen je da je Dinamo oštetio za gotovo 116 miliona kuna, a kako ne bi morao odslužiti kaznu zatvora od 6,5 godina, pobjegao je u našu zemlju.

Iako je na glasu kao izuzetno imućan čovjek, cijelo ovo vrijeme život mu finansira Dinamo. Portal 24sata.hr navodi da Mamiću mjesečno za luksuzni BMW 7 Dinamo plaća 8000 eura, uključujući i triškove popravka, a također na raspolaganju od 0-24 ima i dva zaštitara.

"Prići mu bez dozvole ne može nitko. Uz njega su minimalno dva tjelohranitelja i vozač. Uglavnom se drži uobičajenog rasporeda, a kamo ide i kad te gdje će sjesti, uvijek je dobro promišljeno", navodi pomenuti medij.

Lične zaštitare Mamić je na račun Dinama dobio još prije tri godine kada je na njega u Hercegovini pokušan atentat, a i nakon presude i bijega klub ih je nastavio plaćati. Prilično je to skupa zaštita.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"On je visokorizična osoba, imao je prijetnje, pokušaj atentata, u sukobu je navodno s dijelom podzemlja. Morate imati profesionalce na terenu koji nose oružje, pregledavaju automobile, pregledavaju restoran, sve to u stranoj zemlji. Sve u svemu, to je od 50 do 100 eura satnice", rekao je za 24sata jedan od iskusnijih ljudi u poslovima zaštite.

Trenutno je Mamić savjetnik uprave Dinama. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.