Susret se igra pod reflektorima na stadionu Čolopek

U mjesnoj zajednici spremaju spektakl za FK Sarajevo: "Oni vrijede deset miliona..."

S. Mlaćo

U Mjesnu zajednicu Kaćuni u Općini Busovača u nedjelju dolazi prvak naše zemlje FK Sarajevo. Svi su na nogama u ovom mjestu, svi žele doći na događaj koji će sigurno biti veliki spektakl za ovo malo mjesto, ali ljudi koji vole svoj kraj i koji čine sve da iz dana u dan izgleda ljepši.

Tako je lokalni klub, inače prvak Kantonalne lige SBK/KSB, dobio i reflektore, te će nedjeljni meč biti odigran u 20 sati.

Na stadionu Čolopek vrijedno rade prvi čovjek kluba Enes Mekić, te sekretar Nijaz Arnat. Žele se pokazati kao pravi domaćini i da im 'srce bude na mjestu'.

"U Kaćunima gostuje ekipa koja vrijedi oko 10 miliona eura. Najskuplji igrač bordo kluba je reprezentativni golman Vladan Kovačević, najbolji strijelac kluba je Mersudin Ahmetović, a kapiten ekipe je reprezentativac Makedonije Krste Velkoski.
Ovu ekipu sa klupe predvodi bivši selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović", istakli su iz ovog kluba uz poziv svim ljubiteljima nogometa da dođu u nedjelju na stadion Čolopek.

Kaćuni su u nedjelju savladali  u prijateljskom meču NK Omladinac 5:2, te najavljuju da će i bordo timu biti tvrd orah.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podršku FK Kaćuni te vrijednim čelnicima ovog kluba pružio je i Nogometni savez SBK/SBK, te se svi nadaju pravom nogometnom spektaklu u nedjelju.

Ovaj kraj svakako je to i zaslužio, pogotovo vrijedni domaćini koji su tokom pandemije koronavirusa 'zasukali' rukave i odradili veliki dio posla na stadionu. Dolazak bordo tima i meč pod reflektorima je šlag na tortu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.