Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

Dolazi iz Hrvatske

Luka Juričić novi igrač FK Željezničar · Zvanično

FK Željezničar predstavio je putem zvanične stranice svoje novo pojačanje.

Nakon što smo jučer objavili da se pripremama Željezničara u Konjicu priključio Luka Juričić, sada je i definitivno da će ovaj 23-godišnji fudbaler u narednoj sezoni nositi plavi dres.

Juričić na Grbavicu stiže iz novog hrvatskog prvoligaša Šibenika gdje je sa 10 golova u 21 utakmicu bio ujedno i najbolji strijelac, a bh. premijerligašu se obavezao na dvogodišnju vjernost.

"Ostvario sam kontakt s Amarom Osimom, razgovarali smo nekoliko puta, zaista me oduševio planovima. Željo je jako veliki klub, o tome nema riječi, atmosfera u klubu i među igračima je odlična. Mislim da ću svojim igrama doprinijeti da klub ostvari svoje ciljeve. Davat ću maksimum i nadam se golovima uveseljavati navijače", istakao je bivši kadetski i juniorski reprezentativac BiH.

Ovaj fudbaler je inače prošao omladinske selekcije Zrinjskog i Širokog Brijega. Prije nego što je došao u Šibenik još je nastupao za Neretvanac i Neretvu iz Metkovića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.