Bh. veznjak u centru pažnje

Corriere dello Sport: Pjanić danas u Barceloni na ljekarskim pregledima

Endin Čaušević

Kako stvari stoje bh. reprezentativac Miralem Pjanić će napustiti Juventus ovog ljeta, te će karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Pregovori ovih klubova traju već sedmicama, a prije nekoliko dana objavljeno je da su konačno postigli dogovor. Pjanić će tako put Barcelone, dok će u suprotnom pravcu doći Arthur Melo.

Uz dogovoreno razmjenu Juventus će još na račun Barcelone uplatiti oko deset miliona eura. Corriere dello Sport piše danas da će bh. veznjak uskoro doputovati u Barcelonu kako bi odradito ljekarske preglede.

Kako tvrdi ovaj italijanski medij Pjanić će danas doputovati u Kataloniju, te će odmah odraditi ljekarske preglede. Arthur bi put Torina trebao sutra, a tada se očekuje zvanična potvrda ovih transfera.

Međutim, još uvijek nije jasno da li će oni odmah ostati s novim ekipama jer Mundo Deportivo piše da će se oni vratiti trenutnim timovima kako bi završili sezonu, te se u avgustu priključili pripremama Barcelone, odnosno Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.