Razočaravajući kraj za Nijemca

Niko se nije bolnije oprostio od nekog kluba kao Goetze od Borussije Dortmund

Admin Čaušević

Mario Goetze će od sljedeće sezone igrati u dresu drugog kluba nakon što je i definitivno potvrđeno da će napustiti Borussiju Dortmund. 

Drugi Goetzeov mandat u Borussiji Dortmund završava se na tužan i razočaravajući način jer nije ni dobio priliku da odigra posljednji sezonski meč.

Naime, odlični tehničar je prije nekoliko sedmica postao otac, a uoči posljednje utakmice nije uspio proći neophodni test sigurnosti uslijed pandemije koronavirusa.

Goetze je u međuvremenu bio u kontaktu sa suprugom Ann-Kathrinom Broemmel i novorođenom kćerkicom pa nije dobio dozvolu za nastup protiv Hoffenheima.

Tako umjesto na terenu Goetze posljednju utakmicu kao član Borussije posmatra sa tribina...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bivši njemački reprezentativac je prvi nastup za Borussiju upisao još 2010. godine, u međuvremenu je igrao i za Bayern, a sada ga prema svemu sudeći ćekaju novi izazovi i to van Njemačke.

Kao klubovi koji su najozbiljnije zainteresovani za ovog 28-godišnjaka spominju se rimski gradski rivali Roma i Lazio, a interes pokazuje i Atletico Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.