Remi u Vigu

Suarezovi golovi su bili uzalud: Aspasova majstorija i novi kiks Barcelone!

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone su danas u okviru 32. kola La Lige gostovali u Vigu kod Celte, koja je uspjela da ostane neporažena (2:2).

Barcelona nije imala pravo na kiks jer je sve manje utakmica do kraja prvenstva, a Real Madrid ne popušta. I kada se činilo da će, zahvaljujući Suarezu, Barcelona danas ipak doći do pobjede, na kraju se razočarana vraća kući.

Tandem Lionel Messi - Luis Suarez bio je na nivou, ali to ovaj put nije bilo dovoljno.

Argentinac je upisao dvije asistencije, Urugvajac dva puta pogađao. Prvo u 20. minuti glavom nakon briljantnog ubačaja Messija iz slobodnjaka, a onda je na dodavanje Messija u 67. minuti nekako uspio iz teške pozicije loptu poslati u mrežu.

Prvi gol za Celtu postigao je Smolov nakon slabe reakcije Barcine odbrane u 50. minuti, da bi u 87. minuti Iago Aspas pogodio iz slobodnog udarca, što je bio još jedan težak udarac za Barcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona sada ima 69 bodova i ponovo je lider, no već sutra, poslije gostovanja Espanyolu, Real može da se vrati na čelno mjesto. Kraljevima će biti dovoljan i bod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.