Bordo tim će igrati u Ligi prvaka

Armenija ima novog lidera, šta to znači za FK Sarajevo?

Admin Čaušević

Baš kao i prošle tako će i ove godine Sarajevo predstavljati BiH u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Bordo tim će svog protivnika saznati 9. augusta. 

Još uvijek je nepoznato da li će Sarajevo s koeficijentom 4.750 imati status nositelja, iako je veoma blizu da to i postane. Dosta toga će zavisiti od toga kako završi prvenstvo Armenije.

Danas je armenska Premijer liga dobila novog lidera nakon što je Shirak sa ubjedljivih 1:4 pobijedio Ararat i tako preuzeo čelnu poziciju.

To u suštini ne mijenja stvari za Sarajevo jer je Shirak s koeficijentom 1.250 slabije rangiran od bh. prvaka. Bordo timu je najvažnije da prvak ne bude ekipa Alashkerta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, Alashkert ima koeficijent 6.000 i trenutno zastaje pet bodova za Shirakom, ali ima i utakmicu manje koju igra sutra protiv Noaha.

Inače, dosadašnji lider ekipa Ararat-Armenije će također sutra igrati svoj meč. Igrat će na gostovanju protiv ekipe Lorija i u slučaju da ne izgubi vratit će prvo mjesto. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.