Jedna od opcija

Kako bi mogao izgledati sastav Barcelone s Pjanićem?

Endin Čaušević

Miralem Pjanić jučer je zvanično potpisao ugovor s Barcelonom.

Bh. reprezentativac je s katalonskim klubom potpisao saradnju na četiri sezone uz otkupnu klauzulu od čak 400 miliona eura. Pjanić će se Barceloni pridružiti krajem avgusta kada završi sezonu s Juventusom.

Barcelona je očito odlučila osvježiti vezni red jer je Arthur Melo otišao u Juventus kao dio Pjanićevog transfera, a na kraju sezone očekuje se da klub napusti i Ivan Rakitić.

Također, upitno je da li će ostati Arturo Vidal, no jasno je da će u veznom redu biti još pojačanja. Ipak, mnogi vjeruju da će Pjanić imati prostora za igru iako je konkurencija žestoka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mediji u Španiji već špekulišu o tome kako bi ekipa Barcelone mogla izgledati u narednoj sezoni, a sastav su napravili od igrača koji su trenutno članovi kluba, te od onih čiji dolazak je potvrđen od strane kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.