Foto - EPA

Pristali su na takav dogovor

Igrači Reala neće dobiti bonus bez obzira na osvajanje trofeja

Midhat Šljivak

Igrači i stručni štab Real Madrida neće dobiti bonuse za osvajanje titula u La Ligi i Ligi prvaka.

S obzirom na to da su ranije igrači pristali na smanjenje plate i odricanje od svih bonusa, igrači i stručni štab neće biti počašćeni na kraju sezone u slučaju osvajanja trofeja.

A jednom su Kraljevi jako blizu. La Liga je sve bliže povratku u Madrid, jer su nakon pauze mnogo bolje otvorili nastavak sezone od velikog rivala Barcelone i sada su četiri boda ispred.

Bonusi koje su fudbaleri dobijali ranije su bili poprilično veliki. Tako su u sezoni 2016/2017 fudbaleri madridskog kluba dobili po milion eura za osvajanje prvenstva i Lige prvaka.

Ipak, sigurno je da neće biti žalbi na ovakvu odluku kluba, a i sami su pristali da se odreknu bonusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.