Sergio Ramos golom iz penala spasio Real Madrid protiv Getafea

Sada imaju četiri boda više od Barcelone

Sergio Ramos golom iz penala spasio Real Madrid protiv Getafea

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su uz dosta muke na svom terenu pobijedili Getafe (1:0) u meču 33. kola La Lige.

Kraljevski klub je iskoristio novi kiks Barcelone od koje sada ima četiri boda više na tabeli. Međutim, Real je protiv gradskog rivala došao teže od očekivanog do pobjede i nova tri boda.

Prvi na meču zaprijedili su gosti u desetoj minuti preko Mathiasa, ali je njegov pokušaj sjajno odbranio Courtois. Prvu pravu šansu Kraljevi su imali u 36. minuti preko Isca, ali ni tada nije bilo promjene rezultata.

U drugom poluvremenu Real je imao odličnu šansu u 58. minuti preko Luke Modrića, no Soria je ponovo maestralno odbranio. Već u narednom napadu prijedi i Getafe, ali lopta nakon udarca Mate odlazi malo iznad gola domaćih.

Odlučujući trenutak ovog meča desio se u 78. minuti, Carvajal je odlično prošao po desnoj strani, a u kaznenom prostoru oborio ga je Mathias i sudija je opravdano svirao penal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odgovornost je preuzeo Sergio Ramos koji je pogodio za 1:0 što je za njega bio već deveti gol u ovoj sezoni La Lige. Real je do kraja iskusno čuvao prednost, te Getafe nije imao snage da uzvrati.

Kraljevi su prvi sa 74 boda, dok drugoplasirana Barca ima četiri boda manje. Getafe je ostao šesti sa 52 boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin29
penal madrid zvanično se ime mijenja
9 26
Mirsad1705
Sramote i penala, da čovjek ne povjeruje! Pa odbrambeni igrač Hetafea se izmakao, Karvahal zaplivao u prazno, sudija mrtav hladan na penal????? Sramota, ali eto, jedini način da i Real nekada bude prvak.
4 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti