Pripremni meč u Tomislavgradu

Plemići krenuli pobjedom: Zrinjski savladao Krupu

Midhat Šljivak

Zrinjski je u prvom pripremnom meču odigranom u Tomislavgradu savladao novog premijerligaša Krupu rezultatom 1:0.

Zrinjski bolje otvara meč. Mladi Mašić je bio od samog početka opasnog po gol Krupe, ali nije ovaj fudbaler imao previše preciznosti.

Zatim u devetoj minuti Kolak sjajno brani udarac Bašića i tek nakon ove šanse Plemića Krupa malo dolazi do daha, ali u prvih 20-ak minuta meča nisu imali pravih šansi.

Do kraja prvog poluvremena viđena je otvorena igra s obje strane. Prijetili su s jedne strane Filipović i Mašić, s druge Makitan, ali golova nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Plemići su odličnu ušli i u drugo poluvrijeme. Stanić u 48. minuti propušta dobru šansu, no samo tri minute kasnije tim Mladena Žižovića je konačno zabio pogodak. Nakon kornera Dragan Lovrić je najbolji u skoku i pogodio je za 1:0.

Krupa se potom malo probudila. Mandić prijeti Soldi, a zatim u 61. minuti Glišić izlazi sam pred golmana mostarskog tima, ali mu ovaj sjajno brani.

Osam minuta kasnije Zrinjski je ponovo u šansi preko Mašića. Sam je mladi napadač bio ispred golmana Krupe, ali ponovo nije uspio da zabije gol.

Ostalo je do kraja 1:0. Ritam igre je malo splasnuo i nije bilo većih šansi, te je Zrinjski stigao do trijumfa.

Pripremni meč:

Zrinjski - Krupa 1:0 (Lovrić 51')

Zrinjski: Horkaš, Stojkić, Jakovljević, Barabarić, Ćorluka, Bašić, Enin, Filipović, Stanić, Bilbija, Mašić.

Zrinjski drugo poluvrijeme: Soldo, Čoko, Lovrić, Radoš, Džidić, Zlomislić, Jajalo, Bošković, Arežina, Stanić, Mašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kolak, Golubović, Makitan, Mandić, Dujaković, Palić, Maksimović, Nikolić, Filipović, Aćimović, Modić.

Krupa drugo: Abdulahović Džafo, Karišik, Raković, Vidović, Glišić, Blažević, Šipovac, Redžić, Puzigaća. Vujošević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.