Zrinjski bolji od Krupe

Žižović: Najbitnije da smo igrali; Marić: Dovest ćemo još igrača

Admin Čaušević

Zrinjski je u prvom pripremnom meču pobijedio Krupu s 1:0 golom Dragana Lovrića. 

U izjavi poslije utakmice trener Plemića Mladen Žižović je kazao kako je najbitnije da su njegovi igrači konačno odigrali jedan meč te da je rezultat bio u drugom planu.

"Najbitnije da smo odigrali jednu utakmicu s kvalitetnim protivnikom, nije bilo povreda, rezultat je bio apsolutno u drugom planu. Neke smo igrače poštedili, neki su odigrali neki malo više neplanirano, ali smo rasporedili minutažu i svi će dobiti šansu", kazao je Žižović koji je pohvalio i Krupu:

"Krupa nije puno mijenjala i na period kada su igrali u Premijer ligi, imaju dosta mladih i dobrih igrača, sigurno će biti osvježenje".

I Zoran Marić je bio zadovoljan prikazanim uz naglasak da je njegovom timu neophodno dovođenje novih igrača, pogotovo u odbrani.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neobično dug period pauze nakon jedne utakmice, prezadovoljan sam uslovima koji su nas dočekali uslovi u Tomislavgradu. Iako smo izgubili zadovoljan sam velikim dijelom, neke igrače smo imali na probi, sve u svemu sam zadovoljan."

"Pokušavamo da igrači rastu individualno, a to jedino mogu ako pokazuju odgovornost i situacija kada hoćete da igrate. U procesu smo formiranja ekipa i moramo dovesti još najmanje tri do četiri protivnika i to iz svake linije, a u odbrani možda čak i dva", rekao je iskusni stručnjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.