Razlika u razmišljanju

Flick, Rummenigge i dvije zvijezde: Trener bi da ostanu, predsjednik bi novac

Admin Čaušević

Nije rijetka situacija da treneri i klupskog rukovodstvo razmišljaju drugačije. Posljednji takav slučaj zabilježen je u Bayernu.

Hansi Flik je nakon osvajanja DFB Pokala kazao da će učiniti sve što jeu njegovoj moći da u timu zadrži veznjaka Thiaga Alcantaru i defanzivca Davida Alabu.

Trener Bayerna je poslije pobjede nad Bayer Leverkusenom 4:2 rekao: "Učinit ću sve što mogu da ostanu jer želim ostaviti tim onakav kakav jeste."

Ipak, Karl-Heinz Rummenigge ima drugi plan. Predsjednik Bayerna nema ništa protiv odlaska Španca i Austrijanca u slučaju odgovarajuće ponude.

Obojica fudbalera s Bayernom ugovori ističu na kraju sezone, a njihova budućnost mogao bi biti Premiership. Thiago se povezuje sa Liverpoolom, a Alaba sa Manchester Cityjem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.