Nijemci prave planove za povratak navijača na stadione

"Moramo se prestati osjećati kao da smo svuda u opasnosti..."

Nijemci prave planove za povratak navijača na stadione

Najjače evropske lige se privode ili su se privele kraju bez navijača na tribinama. Nema šta se nije pokušalo kako bi se ublažio sablasani efekat praznih tribina, ali bez navijača jednostavno nije to to.

Zbog toga se razmišlja kako vratiti navijače na tribine, iako koronavirus sigurno neće nestati do početka nove takmičarske sezone.

O navijačima u na stadionima od početka sezone 2020/2021 razmišljaju i Nijemci.

Nova sezona Bundesliga će početi 18. septembra, mjesec dana kasnije nego što je planirano prije nego što je pandemija koronavirusa poremetila apsolutno sve.

Njemački fudbalski savez i Bundesliga se sada pripremaju za mogući povratak navijača na fudbalske stadione u novoj sezni.

"Šef" Bundeslige Christian Seifert je govorio o pripremama smjernica za povratak navijača, u saradnji sa njemačkim ministarstvom zdravstva.

"Uspostavljanje normalnih fudbalskih operacija u uslovima pandemije koronavirusa će biti sljedeći veliki izazov", izjavio je Seifert.

Zvanično, u Njemačkoj je i dalje na snazi zabrana masovnih okupljanja i vjerovatno će ostati barem do 31. oktobra. To se za sada odnosi i na fudbalske utakmice, ali će Nijemci pokušati mečeve Bundeslige učiniti izuzetkom.

"Dopuštene su utakmice s navijačima ako budemo mogli osigurati sigurnost svih posjetitelja i poštivanje higijenskih protokola koji će smanjiti mogućnost širenja infekcije. Moramo osigurati praćenje svih posjetitelja na stadionima. Radimo na takvim smjernicama, razgovaramo o mogućim konceptima sa Federalnim ministarstvom zdravlja", istakao je prvi čovjek Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dakle, velike su šanse da bi se navijači, barem u limitiranom broju, u novoj sezoni mogli vratiti na bundesligaške stadione.

"Na kraju krajeva, nije važno želite li dovesti 200 ljudi u pozorište ili 5000 na stadion u Dortmundu, vijek morate pronaći rješenja koja se odnose na posebne okolnosti na mjestu održavanja događaja i naravno u obzir uzeti epidemiološku situaciju u tom području... Morat ćemo naučiti ugraditi neizvjesnost u naša razmišljanja. Moramo se prestati osjećati kao da smo svuda u opasnoti jer će u protivnim život u Njemačkoj biti jako težak", poručio je Christian Seifert.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Niko kao Nijemci svaka cast!
4 1
ek76
Bar pustit 20% navijaca od ukupnog kapaciteta stadiona... I da na utakmicama budu samo domaci navijaci, da bi se izbjegla mogucnost putovanja gostujuci navijaca i samim tim mogucnost zaraze.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi