Katalonski Sport piše

Pjanić sredinom avgusta u Barceloni, osim porodice sa sobom dovodi još dvije osobe

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić od naredne sezone bit će član Barcelone, s obzirom da je katalonski klub još odavno zvanično objavio transfer veznjaka Juventusa.

Pjanić je u Barcelonu stigao u zamjenu za Arthura Mela i 30-godišnji veznjak spreman je za novi veliki izazov u karijeri, a transfer u jedan od najvećih svjetskih klubova itekako je znao da proslavi.

Trenutno je Miralem u Torinu, na pragu je novog Scudetta s Juventusom, ali čim završi prvenstvo, bit će na putu za Kataloniju. Tamošnji Sport danas otkriva da će Pjanić sredinom avgusta doputovati u Barceloni i da će se tada priključiti novoj ekipi.

Također, piše da će on u društvu porodice privatnim avionom krenuti ka Španiji, te da će sa sobom povesti svog ličnog kuhara i fizioterapeuta, osobe koje su se brinule o njegovoj ishrani i njegovoj fizičkoj kondiciji dok je živio u Torinu.

Podsjetimo, Pjanić je prije Juventusa igrao za Romu, Lyon i Metz, ali odlazak u Barcelonu je, kako je i sam više puta rekao, ispunjenje sna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.