Bartomeu tvrdi jedno, Rivaldo sasvim drugo: VAR ili nedostatak kvalitete?

Ko je kriv za loše partije Barcelone?

Bartomeu tvrdi jedno, Rivaldo sasvim drugo: VAR ili nedostatak kvalitete?

E. Škorić

Nastavlja se trka Real Madrida i Barcelone za titulu u Španiji, ali sve je više 'psiholoških ratova', sve više dobacivanje, a najviše se i jedni i drugi služe VAR-om ili sudijama kako bi dobili alibi za slabije rezultate.

Iako je istina da je VAR u potpunosti znao da zakaže na nekim utakmicama Barcelone i Reala, nekadašnji as Katalonaca Rivaldo smatra da to nije najveći problem Barcelone i da se Camp Nouu kriju drugi problemi.

Real u ovom trenutku ima prednost nad Barcelonom od jednog boda, ali mogu povećati istu ako u petak pobijede Alaves na Santiago Bernabeuu.

"Osjećam se loše jer imamo najbolju ligu na svijetu, a VAR nakon koronavirusa nije fer", izjavio je nedavno Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rivaldo vjeruje da je nedostatak kvalitete najveći problem u ovom trenutku za Barcelonu i da je to jedini razlog zbog čega je Real preuzeo lidersku poziciju.

"Ponekad imate pravo osjećati se uzrujano zbog sudačkih odluka ili odluka VAR-a, ali ne slažem se s tvrdnjama predsjednika Barce Josepa Maria Bartomeua da postoji pristranost prema Madridu. Bartomeu jednostavno pokušava odvratiti medije od problema njegovog kluba. Barcelona se i dalje bori za titulu u ligi i još je u Ligi prvaka, ali ovo nije dobar trenutak za klub. Bartomeu pokušava iskoristiti stvari poput VAR-a kako bi se opravdao pred navijačima i pretvarao se da za probleme njegovog kluba nisu krivi igrači ili menadžer. Po mom mišljenju, VAR ili bilo kakve sudijske odluke nisu glavni problem Barcelone već isključivo nedostatak kvalitete. Barci nedostaje stil igre po kojem je u svijetu prepoznatljiva. Momčad ne igra dobro i to nema veze s VAR-om", poručuje Rivaldo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Najbolju ligu na svijetu hahahahahahahahaahahahaha
0 3
BobPaisley
...najveci problem za Barcelonu je to sto im sviraju premalo penala...kako da ljudi pobjedjuju uz samo jedan dosudjeni penalcic na utakmici...treba tu 2-3 minimum pa bi vidjeli kako deru...i po mogucnosti da se iskljuci protivniku igrac u prvih desetak minuta utakmice kao u dobra stara vremena,pa da vide sta je tiki-taka...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi