EPA

Ranije vrhunski vodio Rijeku

Kek žarko želi u Dinamo, ali jedna stvar ga muči

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek najbliži je preuzimanju Dinama.

Klupa 'modrih' ostala je upražnjena nakon što je naglo smijenjen Igor Jovićević, a iako je u međuvremenu na njegovo mjesto postavljen Zoran Mamić, jasno je kako se radi samo o privremenom rješenju.

U Dinamu su željeli da dobiju na vremenu kako bi u miru mogli izabrati trenera koji bi po svim paramterima odgovarao klubu, a kao najozbiljniji kandidat trenutno figurira Matjaž Kek koji je u HNL-u ostavio veliki trag.

Da nije riječ samo o glasinama potvrdio je i sam Kek koji je navodno cijeli jučerašnji dan proveo razmišljajući o angažmanu na klupi Dinama, ali pred njim postoji i problem - ugovor sa NZS-om.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iako Kek žarko želi priliku na Maksimiru, da bi postao novi šef struke morat će najprije pronaći zajednički jezik s predsjednikom NZS-a Radenkom Mijatovićem uz eventualno određene finansijske kompenzacije.

Kek je prethodno u HNL-u radio od 2013. do 2018. godine vodeći s Rijekom. S ovim klubom je u sezoni 2016/2017. osvojio i dvostruku krunu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.