Nije pokazivao nikakve simptome

Parma potvrdila da ima jednog zaraženog člana, ali utakmice se neće odgađati

Endin Čaušević
Teme:

Parma je danas potvrdila na zvaničnoj stranici da je jedan od članova ovog kluba pozitivan na koronavirus.

Italijanski mediji objavili su sinoć da je skoro cijeli tim Parme ponovo testiran i bilo je jasno da se tu nešto dešva. Klub je jutros odlučio da se oglasi i potvrdili su da imaju jednog zaraženog člana.

No, na svu sreću niko od fudbalera nije zaražen, a identitet nisu htjeli da otkrivaju. Zaraženi član nije pokazivao nikakve simptome, te mu je određena samoizolacija u trajanju od 14 dana.

"Parma želi potvrditi da imamo jednog zaraženog člana, ali ne radi se o fudbaleru našeg tima. Ova osoba nije imala nikakve simptome i ide u samoizolaciju n advije sedmice. Ostali članovi i igrači su bili negativni na testiranju", poručili su iz Parme.

No, ovo znači da će svi članovi prvog tima naredne dvije sedmice morati provesti u nekoj vrsti samoizolacije u svom trening centru. No, ovo neće poremetiti njihov raspored utakmica Serije A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.