Plemići slavili protiv drugoligaša

Zrinjski za 10 minuta zabio dva gola, pa stao, ali pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna

Edmir Škorić, foto: V. Bernadić

HŠK Zrinjski je danas u Međugorju u sklopu prijateljske utakmice odmjerio snage s hrvatskim drugoligašem Croatia Zmijavci i na kraju je očekivano upisao pobjedu rezultatom 2:0.

Moglo je biti i uvjerljivije, no nogometaši Zrinjskog nisu iskoristili brojne šanse, mada su krenuli furiozno - s dva gola u samo 10 minuta.

U devetoj minuti nakon dobre akcije Enin efektno pogađa za vodstvo Plemića, a ubrzo nakon toga Kunić na ubačaj Ćorluke zabija za 2:0, što je bio rezultat ostatka prvog poluvremena, ali i do kraja meča.

U 27. minuti Demir, igrač koji je na probi u Zrinjskom, dobro šutira, ali preko gola. Minutu kasnije velika pogreška odbrane Croatije, a Bilbija ne koristi situaciju jedan na jedan s golmanom, pa šutira pokraj gola.

Croatia je najbolju šansu imala u 40. minuti, ali Todorić nakon sjajne akcije sa svega pet metara ne pogađa mrežu Horkaša. U petoj minuti drugog dijela Bilbija perfektno gađa iz slobodnjaka sa 18 ili 19 metara, prečka spašava goste.

I u 61. minuti iz slične pozicije Bilbija pokušava, ovaj put gađa preko gola. Do kraja meča, kada je tempo polako i opadao, promjena više nije bilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.