Bordo tim bez problema do trijumfa

Uvjerljiva pobjeda FK Sarajevo protiv Goražda

Midhat Šljivak

Sarajevo je danas u pripremnom meču savladalo ekipu Goražda sa 4:0.

Od prve minute tim Vinka Marinovića je krenuo ofanzivno prema protivničkom golu i stvarane su šanse za pogotke.

Nakon nekoliko početnih pokušaja koji nisu donijeli promjenu rezultata, u 16. minuti Bordo tim je poveo. Pidro je sjajno uposlio Mersudina Ahmetovića, a ovaj pogađa za 1:0.

I nakon vodećeg gola Sarajevo je nastavilo s napadima. Takva igra im je donijela i drugi pogodak u 30. minuti, a zabio je Ivan Jukić na asistenciju Dušana Hodžića.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u uvodnim minutama nastavka Mustedanagić ima dvije velike šanse. Prvo je uzdrmao prečku gola Goražda, a zatim u situaciji jedan na jedan ne uspijeva zabiti.

Potom je uslijedio period mirne igre u kojem nismo vidjeli veća uzbuđenja. Sarajevo je i dalje kontrolisalo igru, da bi u 77. minuti Bordo tim došao do vodstva od 3:0, nakon što je nespretnom reakcijom vlastitu mrežu pogodio jedan protivnički fudbaler.

Sedam minuta kasnije penal za Sarajevo. Đani Salčin je izborio penal, a Krste Velkoski je precizan za konačan rezultat susreta od 4:0.

Pripremni meč:

Sarajevo - Goražde 4:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Sarajevo su od prve minute igrali: Kovačević, Hodžić, Bešić, Dupovac, Pidro, Miličević, Oremuš, Mustedanagić, Jukić, Tatar, Ahmetović.

U nastavku su igrali: Džafić, Šabanović, Miličević, Dupovac, Salčin, Đokanović, Oremuš (Hodžić), Mustedanagić (Imamović), Cruz, Velkoski i Hajdarević

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.